zondag 21 mei 2017

wandjes bouwen en relax

Aangezien de aannemer geen haast maakt om het gat te dichten in het dak, het badkamerraam en de vloer moest er boven gewerkt worden. Jos en Jeroen hebben de wanden van gite 1 en gedeeltelijk gite 3 gemaakt met metalen profielen. Ik herinner me van de bouw van het huis aan de Leunweg dat we houten staanders maakten. Nu boor je de metalen profielen aan elkaar nadat je ze op maat hebt gemaakt. En dat valt niet mee met die ietwat scheve vloer boven en de schuine wanden van de dakconstructie. Tussen die profielen komen de gipswanden, voorlopig aan één kant omdat de leidingen in de wanden komen. Dat doet Jeroen waarschijnlijk in juni. Gelukkig was op woensdag de afwerkvloer klaar. Daarna volgden er een paar regenachtige dagen en konden ze het dak niet op.
Op woensdag kwam Gabrielle met het vliegtuig aan in Bergerac en heb ik haar opgehaald.
Eindelijk kwam op zondag de zon tevoorschijn en konden we buiten snoeiwerk doen.
Was ook nodig, de bomen naast de garage waren veel te zwaar geworden. Ook de berm moeten we onderhouden anders zien de automobilisten alleen maar grote grassprieten om de hoek. Annick bood aan om haar "debroussailleuse" te demonstreren. Wij zullen er ook een moeten aanschaffen want we hebben veel kanten te maaien. Annick is een vrouw die van wanten weet: ze pakt uit de schuur een paar laarzen, trekt een oud pak van de haak, giet benzine in de debroussailleuse en gaat als een razende door het hoge gras.
Ook was er tijd voor ontspanning; met Gabrielle naar chateau de Losse geweest en een fietstocht gemaakt met onze aardige buurman Steve, hij woont op Malperrier , een kilometer vanaf hier.
Op zondagmiddag maakten een paar buren een wandelingetje en kwamen hier een praatje maken. Henri Polane , de man met ezels en schapen, stelde zich voor en met hem zijn familie.Hij nodigde ons uit voor een burenfeest op 24 juni, dat lijkt ons wel gezellig.
Op vrijdag wandelde een echtpaar voorbij, Marianne en Lars, zij wonen op Pouillac, een kilometer of 2 ten noorden van ons. Zij is van oorsprong een deense maar nu francaise en heeft in Lars een nieuwe vriend gevonden maar kent hem nog van 50! jaar geleden. We hebben hier wel enige aanloop en dat is leuk.
Wanden boven staan er nu
Balken rood geverfd met Gabriëlle
wanden beneden met 1 deur
lekker snoeien tot je niet meer van ophouden weet
 Naar Montignac gefietst met Steve

Chateau de Losse met mooie tuinen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten