zondag 14 mei 2017

doorzetten

Nadat de helpers weer naar Nederland zijn gegaan was het weer rustig hier maar schoot het voor mijn gevoel minder op. Jos heeft ongeveer 1500 kanten van de ruitjes geverfd! en ik heb er ook heel wat gedaan, maar heb ze niet geteld.Ramen en deuren zien er weer fris uit maar er moeten er nog enkelen in de eindlak gezet worden.
Jeroen heeft zich bezig gehouden met de constructie: de balk die doorgezakt was is zwaar verstevigd met ijzer en is opgekrikt. In die hoek is er cement gestort want het was een open gat.
Eric en Annick kwamen spullen halen(Eric heeft nog steeds zijn spullen in onze garage staan) en waren verbaasd over de veranderingen. Maar nog steeds is het "du buleaux", als je dit tenminste zo schrijft. De Fransen zeggen dat tegen het vele werk dat nog verricht moet worden.Eric vroeg aan mij of de tafel op het terras van gite 2 dezelfde tafel was. Ja natuurlijk! Als je de laag mos eraf haalt en hem schuurt en lakt komt er een prachtige eiken tafel tevoorschijn.
Het gat in het dak is nog open, de aannemer maakt geen haast, de vloer moet nog een eindlaag krijgen maar de lompe schoorsteen op de zolder is eruit gesloopt en het gat in de vloer is gedicht, niet met hetzelfde hout maar iets geheel anders. Ziet er apart uit vind ik.
 Jos is met zijn ruitjes bezig

 Badkamerraam in wording


 Flexibele leidingen gelegd voor elektra
gat in de vloer waar die enorme schoorsteen heeft gestaan. Dit wordt een hele leuke gite met deze ruimte!

 pioenroos staat aan de voorkant te schitteren

in de tuin staan verrassende planten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten