zaterdag 6 mei 2017

la progrès

Op 1 mei vroeg in de ochtend, dag van de arbeid, zaagt Jos zich in een vinger, en blesseert zich hevig.
Margreet is met hem naar het ziekenhuis gegaan in Sarlat en hij kwam terug met een aantal hechtingen. Geen werk voor hem deze week maar gelukkig kan hij zich vermaken met uitstapjes met Margreet en kinderen. Het werk kan hij na een week weer hervatten en daar is hij blij om en wij ook natuurlijk! Geen blijvend letsel.We moeten voorzichtig blijven want we kunnen geen van drieën gemist worden met dit project.
Gelukkig zijn  deze week Marijke, Wil, Hans en Ans gekomen, die ons kwamen helpen. De week begon met regen en dat was dus binnen werken. De luiken opgesteld in gite 2 en daar geschilderd en op zolder zijn de balken eerst in de grondverf en daarna rood geverfd. Het is nog niet klaar daarboven. Zoveel balken zijn er!
 Na 2 dagen werd het droog en konden we buiten aan de gang.
Stoeltjes afspuiten en in de olie zetten, de houten bankjes bleken na een schoonmaakbeurt er leuk uit te zien. De bordjes met "la Cipière"zijn fraai opgeknapt en blinken weer in de zon. Nogmaals die luiken geschilderd( het zijn er 20!) , eiken tuintafel knap hersteld door Hans en Wil heeft zich ontfermd over het raam aan de kopse kant en heeft van een drietal deuren het beslag eraf gehaald zodat het zwart geschilderd kon worden. Ook heeft hij veel geschilderd.
Er zijn 2 kolommen onder de grote balk gezet die doorgezakt was en de aannemer heeft de schoorsteen op het dak afgebroken en er is een betonvloer gemaakt.
Al met al: La progrès!!

In de hanenbalken schilderen valt niet mee


Vader en zoon Blanchard zorgen voor een stevige vlakke vloer

Cheminee moet eraf!

Dit muisje stak verbaasd zijn kopje uit het gat van de schoorsteen, wat een activiteiten, moet hij hebben gedacht!

Hè, hè, eindelijk die luiken op zijn plaats hangen.


We genieten ook van het uitzicht bij de koffie 
toegevoegd(hoe kan ik het vergeten zijn!) de helpers deze week!!
Wil, Marijke, Ans ,Hans, Francis, Arno , Merci!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten