vrijdag 2 oktober 2020

even weg

 
We zijn een paar dagen weggeweest naar de kust bij Royan, in st Palais, om precies te zijn.
Daar konden we in het huis van vrienden die daar een residence secondaire hebben. Een klein maar compleet huis konden we huren, dicht bij zee en heerlijk om te fietsen.
Dus nu geen plaatjes van bossen en velden uit de Dordogne maar de frisse zee! Het deed me aan de waddeneilanden denken. Het was heerlijk om even weg te zijn, beetje kort maar eind van de week ging het langdurig regenen dus dan kun je maar beter thuis zijn.
Komende week komen er  gasten en gaan we weer aan de slag om de gites in orde te maken, het zwembad moet in orde gemaakt worden voor de winter, meubilair  binnen zetten, hout zagen voor de kachel en meer van dat soort karweitjes. Jeroen heeft inspiratie opgedaan aan de kust voor onze tuin, in st Palais en Royan hadden ze prachtige plantvakken aan de kanten van de wegen. Ook  de tuinen van de woningen waren meestal smaakvol ingericht met grassen, gaura's, succulenten en yucca's.

 
fietsen naar het grote strand




vissen doen ze zo, als het vloed wordt hangen ze de netten uit en bij eb halen ze ze weer binnen
 

                          bij eb enorme stranden, de wind waaide die dag behoorlijk hard



        het fort Louvois, voordat je de brug op kunt om naar ile d'oleron te gaan. Bij eb loop je er naar   toe, bij vloed gaat er een bootje


     

                   een natuurgebied  met brede duinen en drooggevallen stukken. Hier zagen we een familie zwijnen in volle galop naar de open vlakte rennen


                                            prachtige luchten, heerlijk!


                             helemaal aan de noordpunt van ile d'oleron, einde van de wereld
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten