donderdag 29 oktober 2020

de blaadjes vallen...

 

Oktober is bijna voorbij en het was een natte maand met een kou die we de afgelopen jaren niet gehad hebben. Je denkt dan al gauw aan de kachel! Denis leverde een stapel hout  en zorgde voor het zagen van de houtblokken die we al 2 jaar hadden liggen. Hij kwam met zijn oude tractor van 60 jaar oud, met een mobile zaagmachine. Het ding stoot grote roetwolken uit en maakt een vreselijk lawaai, oordoppen zijn wel nodig!
Tussen de buien door hebben we in de tuin takken geraapt na de storm,  gras gemaaid( maaier is weer gemaakt), bladeren geharkt, laatste groenten uit moestuin geoogst, overkapping gemaakt voor het beeldhouwen, gites schoongemaakt voor de laatste gasten, zwembadterrein schoongeveegd en bladeren uit zwembad gevist. Gewandeld met de groep, walnoten geraapt, maar voorlopig is het sociale gebeuren voorbij want we zitten weer in een lockdown.


nieuwe wandeling gemaakt ; rondje La Tache met deze rotsen op het laatste stuk
 
de abri in wording; boomstammetjes uit ons eigen bos gehaald

de kas is niet erg stevig en met een harde wind is de voorkant nu helemaal kapot

het zwembadhuisje heeft pannen gekregen, deze zitten stevig vast!

de bananenboom is aan flarden

noten rapen met Mado en Marielou in een boomgaard op de oever van de Vézère

droog beeldhouwen met ons hakclubje. Na het confinement gaan we weer verder.
We wensen iedereen sterkte met alle maatregelen die er nu zijn en onze vrijheid beperken. Hopelijk kunnen we in december wel naar Nederland komen!

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten