zondag 19 februari 2017

De laatste keer knotten in de natuur van Brabant

We hebben meer dan 10 jaar meegedaan met de natuurwerkdag in Brabant, die elk jaar wordt georganiseerd op de 1e zaterdag van november. Je helpt daarmee de eigenaren van de natuurgebieden in Nederland de terreinen te onderhouden en het leuke is dat je aardige mensen ontmoet die hart voor de natuur hebben. Elk jaar deden we dit ergens anders om ook zoveel mogelijk natuurgebieden te leren kennen: de Drunense duinen, de Kampina, Oisterwijkse bossen, iedereen kent ze wel.

Totdat we in 2014 meededen aan de natuurwerkdag op het landgoed Assisië vlakbij Biezenmortel. Op dit landgoed wonen mensen met een verstandelijke beperking die beschikken over een prachtig terrein met onder meer een fruitboomgaard van oude fruitrassen.
Op die dag deden ook de mensen van de Knotploeg uit Helvoirt mee en deze groep mensen hebben hart voor de natuur en trekken met elkaar 6-8 keer per winterseizoen de natuur in om wilgen te knotten. Sindsdien hebben wij vele zaterdagochtenden ons uitgeleefd met de knotploeg in de buitenlucht met een leuke club mensen. Na afloop is het traditie om met elkaar erwtensoep en broodjes te nuttigen en gezellig met elkaar te kletsen. Als je meer wilt weten wat ze doen en je woont in de buurt, kijk dan op de website van LNMH.nl.

Op 18 februari was onze laatste activiteit  in het Helvoirtsbroek, een mooi terrein van de Brabantse milieu federatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten