vrijdag 21 augustus 2020

hittegolf

 beste lezers, de dagen schieten voorbij, hier op la Cipière. Straks is de zomer weer voorbij! Voorlopig is het goed warm hier, in de middag moet je binnen zitten met de ventilator aan( dat doe ik momenteel). 

Voor de tuin is het erg moeilijk, we sproeien de meest noodzakelijke planten en zorgen er zo voor dat ze niet dood gaan. Er is een bui geweest eind juli en dat was het weer voor bijna 2 maanden. 

Voor de gasten is het prima, zwemmen en luieren, kanoën in de Vézère, sommige sportievelingen gaan fietsen, anderen bezoeken liever de grotten of een kasteel. Er zijn momenteel veel toeristen, voornamelijk Fransen, maar ook wel Nederlanders en Belgen. De Engelsen blijven op hun eiland vanwege quarantaine maatregelen. 

De enige gasten die geannuleerd hebben zijn een Italiaanse familie, een Engelse familie  en een Nederlandse familie. Verder is iedereen gewoon hier geweest en hebben een goede tijd gehad. Er is hier ruimte genoeg, kleinschalig , rustige omgeving met 's avonds de prachtige sterrenhemel en het geluid van de bosuil en het "blaffen" van de reeën. 

Met Gabrielle beeldhouwen



Klaar voor de start!


vogeltje tegen het raam aangevlogen, hij moest even bijkomen


Sarlat met zijn middeleeuws centrum

 uitzicht vanaf La Cipière


ons huisje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten