maandag 7 januari 2019

veranderingen

December begon somber, veel bewolking en mist. Later in de maand ook nog koud, maar toen zaten we in Nederland.
We hebben de ramen laten plaatsen door een charpentier(timmerman). Het ziet er fraai uit maar er valt nog heel veel af te werken! Geïsoleerd moet er sowieso worden, vele gipsplaten zullen volgen en daarmee ook de hele riedel van gipsen,schuren en glad maken, grondverf, behangen of verven.
De keuken is nog een rotzooi, overal liggen stenen en gruis van de muur die gesloopt is. 95 kruiwagens stenen en aarde kwamen er van af. Jean-Claude had 100 kruiwagens gegokt en hij heeft bijna gelijk gekregen!
Er moeten 2 kolommen komen in de keuken om de balken te ondersteunen, deze moeten we gaan halen bij Gedibois. Er zal nog een opening in de muur gemaakt moeten worden vanaf de trap naar de woonkamer.
Tussen de bedrijven door onze oude auto verkocht en een andere peugeot gekocht, met de vele kilometers voor de boeg leek ons dat verstandiger. 
Op 24 december vertrokken we naar Zwitserland om de kerst door te brengen met mijn zus en haar gezin. Was heerlijk, fijn gewandeld en genoten van de kerstmaaltijden die Rob en Nanda ons voorschotelden.
Daarna naar Nederland alwaar we vrienden en familie bezocht hebben, een soort tournee 's Hertogenbosch en omstreken en ook Rotterdam.

De oude planken eruit halen waar de muizen hun huis van hadden gemaakt

keuken , voorlopig kan ik hier niet kokkerellen!

storten van de betonvloer

grote ramen en deuren zitten er in op 19 december

 remise 2  krijgt ook een nieuwe betonvloer

Furggstalden is de place-to-be in Saas Almagell, Jeroen heeft geskied met de fam .Kleijn


aan de wandel 


saas Almagell

's hertogenbosch mag niet ontbreken tijdens ons bezoek!



 de Loonse en drunense duinen ook niet, met Carla en Hen

Op bezoek in Rotterdam, geslapen in Gabi's piepkleine flatje


ons gezin weer compleet!









2 opmerkingen: