zondag 19 maart 2017

allerlei werkzaamheden

Vandaag hebben we de cave(kelder) opgeruimd omdat Jeroen en Jos daar moeten zijn voor  de aanleg van leidingen van electra en water. Het is een chaos voor wat betreft de aanleg van de water en electraleidingen, het is een puzzle hoe alles is aangelegd. Hoofdbrekens voor de mannen! Op de foto liggen potten waar 25 jaar geleden een kip is ingemaakt en fruit wat er niet zo fris meer uitziet! Brrr!
Zo vies was het daar met schimmelplaten, echt een gruwel! Ook leuke werkjes gedaan: nestkastjes opgehangen, ik heb zaadjes gezaaid in bakjes, ze staan gewoon buiten, ik heb hier geen kas. het weer is overdag heerlijk geweest, 's nachts is het nog fris. De houtkachel gaat 's avonds wel aan.
Verder veel opgeruimd en de zooi van Eric buiten gezet. We komen ook wel interessante brocante tegen. Oude vazen, grote schalen,  bestek en glas, prima kwaliteit gordijnen. Nog wat rieten stoelen en een hele mooie tafel. Ook hangt er een klok die er heel oud uitziet, misschien wel antiek! Jos heeft belangstelling voor het oud ijzer , Eric weet toch niet wat het allemaal waard is, denk ik.
Dit wordt gite 3 waar we veel hebben gesloopt en zodoende kwam de balkenconstructie tevoorschijn.
Hier wordt even uitgepufd na het sloopwerk.
Beneden is een rotte balk gesignaleerd en dat wordt nog een hele toer om dat te vervangen.
Dit is de hele grote zolder van wel 18 meter lang. De hoek om is nog eens 8 meter, dus ruimte genoeg! Hier gaan we een grote gite van maken maar dat zal wel in het najaar worden.
Morgen weer een werkdag!




2 opmerkingen:

  1. Wie weet wat voor schatten er nog gaan komen!!!
    Spannend!
    Genoeg te doen en te beleven zal ik maar zeggen.
    Tot gauw.

    Lieve groetjes,
    Hermineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om allemaal te zien mam! De zolder wordt wel erg mooi denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen