dinsdag 28 september 2021

gezellge maanden

 In de zomer vliegt de tijd voorbij, we hebben alle gites vol, buren en vrienden komen op bezoek. Op zaterdag is het afscheid nemen van "oude"gasten en nieuwe verwelkomen. Alles goed poetsen,  de was en de strijk doen en de terrassen ontdoen van bladeren, naalden. Alles spic en span!

Er is in de omgeving ook veel te beleven. Wij houden er van om naar vide-greniers te gaan. Dit zijn rommelmarkten die dorpen organiseren. Niet alles is rommel, wij hebben daar al heel wat nachtkastjes,stoelen, cd's, stripboeken en bekers vandaan gehaald . Laatst kocht ik voor 5 euro wandelschoenen die me goed pasten; 1x gedragen door de vorige eigenares. Nog een prachtige houten buitenstoel bemachtigd voor een paar stuivers.  leuk om daar rond te snuffelen!

Verder is er bijna elke avond wel ergens een marché gourmand. Hier zijn de lokale producenten te vinden die hun gerechten aanbieden. Je koopt bij een van de kraampjes je favoriete maaltijd en gaat aan de tafel zitten en genieten van de ambiance die wordt opgevrolijkt door een muziekoptreden van  plaatselijke muzikanten.  In augustus hadden we heerlijk weer, warm en zonnig maar niet te warm.  

Op 18 september vertrokken we naar de Costa Brava voor een week vakantie. Iets geheel anders en het is goed bevallen. Onze e-bikes meegenomen en daar verschillende routes gefietst door appelboomgaarden en naar een leuk dorp: Peratallada compleet met kleine steegjes, winkeltjes, cafeetjes en een oude toren en kerk. Nog gezwommen in zee en heerlijk vis gegeten in een restaurant met uitzicht op de haven . 

Weer terug op La Cipière wachtte ons werk in de tuin en de appeloogst natuurlijk. Heb al 42 potten appelmoes gemaakt! Onze gasten, buren en vrienden hebben ook al geraapt. De natuur is genereus, zoals buurvrouw Agnes opmerkte. Tot de volgende keer!

de muziekavond was weer erg gezellig; op de voorgrond Laureen( zangeres/gitariste) en Frantz(gitarist)

Jeroen heeft met de imker de afgebroken top van de boom opgeruimd, bijna op de bijenkorven gevallen!

In st Genies heb je prachtige stenen daken, hier was een gezellige vide grenier

op een van mijn fietstochten: chateau de Peuch in de verte

een week op vakantie aan de costa brava

aan de boulevard van L'escala , een orkest van brons


Geen opmerkingen:

Een reactie posten