zaterdag 28 maart 2020

Confinement/afzondering

Nou, daar zitten we dan, "seul et isolé ", alleen en geïsoleerd, zoals  bijna heel Europa. Elk land vult het op eigen wijze in. In Frankrijk zijn ze streng, het geldt voor het hele land. Er wordt niet , zoals in Nederland, een intelligente lockdown gedaan. nee , iedereen hetzelfde. Alles is hier dicht, alle winkels behalve de supermarkten, ook de bouwmarkten zijn dicht, de postbode komt niet meer, garages dicht( wie helpt je met een kapotte auto?), geen openbaar vervoer meer. Als je naar buiten wil mag het een kilometer van je huis af en niet meer en je moet een bewijs hebben ingevuld dat je bijv boodschappen moet doen of dat je een beroep hebt zoals in de zorg.
De burgemeester belde  persoonlijk op naar ons om ons nog eens te zeggen dat we maar 1x in de week boodschappen mogen doen en alleen! 
Wij zitten hier goed natuurlijk, we hebben een enorme tuin waar we de afgelopen weken hebben gewerkt, we kunnen gaan wandelen want niemand die het controleert. Het weer is heerlijk zonnig en we zijn de hele dag buiten. Maar ja, we zien niemand, er komt 2x per dag een auto voorbij en de buurvrouw die haar rondje hardloopt. Gelukkig hebben we een flinke voorraad klusmateriaal dus we kunnen de buitentafel verven, het terras van Hirondelle renoveren, bloemzaden inzaaien op de nieuwe plekken die we vrij hebben gemaakt van gras, planten delen en herplanten bij het zwembad, en vanmiddag lagen we in de luie stoel in de zon!
Het is zo jammer dat onze gites leeg staan, een Parijs gezinnetje zou hier heerlijk kunnen vertoeven in plaats van op een appartementje te zitten! Dat moet echt heel vervelend zijn, hoe hou je het vol met je kinderen?
April gaat qua boekingen verloren voor ons en waarschijnlijk ook  mei. Een aantal huurders heeft zijn vakantie verzet, wat fijn is voor ons. Een aantal heeft geannuleerd of gaat nog annuleren.
We gaan het zien.........
 vloer van Hirondelle verbeterd, geluidsisolatie en laminaat

toch nog wat hout gezaagd eventueel nodig voor de koude avonden

egaliseren van het terras Hirondelle

overal primula's



Bolette liep gezellig met ons mee

mooie kleuren

ons terras aangekleed met nieuwe planten in potten

Hier komen hopelijk bloemen over een paar weken

bordjes met de namen van de bomen en struiken zijn ook al klaar, opnieuw geschuurd en gelakt
zaterdagmiddag lagen we hier heerlijk achter ons huis met een kop thee




1 opmerking:

  1. leuke fotos zijn dat Corinne! Jullie zitten daar niet zo slecht gelukkig. Gisteren stond er een heel koude noordenwind, maar vandaag is het wat beter. Zaterdag was Gabrielle bij mij op bezoek, dat was leuk want het is maar eenzaam zo alleen. Jonas belde gisteren en hij had wat fotos opgestuurd van Wageningen in het voorjaar. Ik heb nog steeds last van een bloedneus en mijn ogen zijn niet best. Volhouden tot 14 mei! De trein rijdt denk ik voorlopig niet naar Parijs, dus 16 mei moeten we nog zien of dat kan. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen