zondag 4 februari 2018

presque fini

Het was erg nat deze maand. De Fransen vonden dat niet normaal meer. Er was ook sprake van kleine overstromingen van de rivieren in diverse departementen, ook hier in de Dordogne.
Het heeft ons er niet van weerhouden om elke maandag een wandeling te maken met een wandelgroep hier uit de buurt. 
Afgelopen keer liepen we bij Grand Roc, prachtige overstekende rots

de prehistorische mensen scholen in deze abri's. Deze is echt heel groot!
Met zo'n wandelgroepje meelopen heeft alleen maar voordelen: je oefent met het spreken van de franse taal; je ziet veel van de omgeving en doet ideeën op voor wandelingen voor de gasten; 
je bent goed bezig voor je gezondheid en je leert mensen kennen. Leuk toch?
onze fraaie vijgenboom gesnoeid op een dag dat het droog was.  Was een karwei dat 3,5 uur duurde, ook goed voor je conditie!
onze werkplaats: gite L'Hirondelle. Wordt erg mooi, een aparte woning

alles moet op maat gemaakt worden, elke gipsplaat, klein en groot is van een ander formaat.
Daarna alles gipsen, schuren, opnieuw gipsen en 3x verven. Soms moet je inventief zijn, afwerken met behang kan ook mooi zijn en makkelijk.
badkamer; er moet nog getegeld worden door Laurent. Alles is al geverfd.
Al met al schieten we nu op. Er zijn al boekingen binnengekomen. In maart en april nogal wat buitenwerk maar dat is wel leuk. Hopelijk is het dan lekker weer! 
Onze website is klaar met dank aan Jonas. Hij heeft heel wat werk verricht! Gabrielle heeft de engelse vertaling gedaan. Onze kinderen zijn ook bezig met de marketing, zo fijn dat zij zo enthousiast zijn!








1 opmerking:

  1. Heel leuk die wandelingen! Jullie hebben jullie droom waargemaakt, de gîtes zijn bijna klaar! Wat een doorzettingsvermogen👍😃

    BeantwoordenVerwijderen